top of page

Worden jouw gezondheidsklachten niet serieus genomen?

Bijgewerkt op: 13 dec. 2019


Deze blog schrijf ik speciaal voor de mensen die zich momenteel onbegrepen of eenzaam voelen in de zoektocht naar een oplossing voor hun lichamelijke klachten. En die maar wat graag zouden willen weten wat de oorzaak is van hun klachten of energiegebrek.

Hiervoor wil ik jullie meenemen naar mijn eigen ervaringsverhaal en iedereen de kracht geven om voor een betere gezondheid te vechten!

Terugblik

Ik weet nog zeer goed hoe hondsberoerd ik mij voelde op 17/18jarige leeftijd. Ik liep al ruim een jaar rond met nare klachten zoals vreselijke buikpijn, op mijn hoogtepunt wel meer dan 30x per dag naar de wc gaan, continu bloedverlies, flink afvallen, geen eetlust meer hebben, misselijk zijn en ontzettend vermoeid.

Meerdere bezoeken aan de huisarts gaven geen oplossing. Want mijn in eerste instantie beginnende stoelgang en buikpijn klachten werden niet serieus genomen. Ik had altijd een fijne huisarts gehad maar die was zelf uit de running vanwege een ernstige aandoening, waardoor er steeds vervangers aanwezig waren. Ook een nieuwe assistente maakte het er niet beter op. Er werd denigrerend gedaan over mijn klachten en ze werden afgeschreven als "stress" ivm mijn HBO studie. In de loop der tijd verslechterde mijn toestand en werden mijn klachten steeds erger. Ik vergeet nooit meer dat de assistente na aandringen zei, "nou kom dan maar even je poepje langs brengen dan kijk ik er tussendoor wel even naar".

Dat was het moment dat bij ons echt de maat vol was. We zijn op onze strepen gaan staan en hebben uiteindelijk een doorverwijzing gekregen naar de internist. Uiteindelijk is daar de diagnose ziekte van Crohn uitgekomen. Dan gaat alles in een sneltreinvaart en worden er zware medicijnen ingezet volgens protocol en je moet leren dealen met alle bijkomende bijwerkingen en pijnlijke onderzoeken.

Geen moment is er gekeken naar de oorzaak van de ontstekingen in de darm. Ook voor voeding was geen aandacht. Er wordt gehandeld op basis van symptoombestrijding.

Inmiddels is dit alles gelukkig geschiedenis en leef ik medicijnvrij door de daadwerkelijke oorzaken aan te pakken.

Dagelijks hoor ik in de praktijk zeer schrijnende verhalen. Velen worden weggestuurd met de woorden "leer er maar mee leven". Of nee helaas, we kunnen niks vinden alles is in orde. Mensen gaan aan zichzelf twijfelen en vertellen mij vaak dat ze het idee krijgen dat ze zich aanstellen. Verbeelden ze zich dan deze klachten of is er echt wat aan de hand krijg ik vaak te horen.

En eigenlijk vind ik dat dat niet niet meer kan in deze tijd. Er zijn zulke prachtige onderzoeksmethoden om de oorzaken van klachten te achterhalen. Deze onderzoeken worden in de reguliere praktijk alleen helaas nog niet of nauwelijks gebruikt. Hierdoor ben je aangewezen tot een complementair werkende/orthomoleculair diëtist. Deze onderzoeken vallen onder eigen rekening. De mensen die flinke hinder ondervinden van hun klachten vinden dit vaak geen probleem, zijn gemotiveerd en zoeken naar oplossingen. Een goede gezondheid is tenslotte goud waard. Maar er zijn ook genoeg mensen die blijven hangen in frustratie of boosheid dat genoemde zorg nog onvoldoende vergoed wordt en hebben moeite de nare ervaringen te verwerken of geld uit te geven aan hun gezondheid.

Ik kan alleen maar uit eigen ervaring zeggen, ga voor je gezondheid! Met een betere gezondheid kun je zoveel meer uit het leven halen, ervaar je zoveel meer energie om te werken, te sporten, mooie reizen te maken of andere leuke activiteiten uit te voeren.

Ik heb nooit spijt gehad van mijn keuzes. Ik hoor wel de spijt van patiënten terug dat ze te lang hebben gewacht, tijd hebben verspild en dat er zoveel verloren jaren zijn geweest.

Het leven is te kort om te blijven hangen in ellendige situaties. Dus neem het heft in eigen hand. Laat je helpen en steunen.

En uiteraard blijft er nog heel wat te winnen in de huidige gezondheidszorg. En als je het hier mee eens bent mag je zeker dit bericht delen.

Geschreven door:

Madeleine Verbon

Orthomoleculair diëtiste en darmdiëtiste

Bij Juiste Voeding

626 weergaven0 opmerkingen

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page