top of page
 • Wat is een orthomoleculair diëtist en een darm diëtist?
  Het woord ortho staat voor juist en moleculair voor lichaamscellen. Het wil eigenlijk zeggen dat je je lichaam voorziet van de juiste hoeveelheden aan voedingsstoffen. Vandaar de naam JUISTE VOEDING. Een orthomoleculair hormoon & darm diëtist gaat samen met jou op zoek naar de oorzaken van je problemen in je gezondheid. De oorzaken kunnen achterhaald worden doormiddel van vragen over je gezondheid, een eetdagboek, de medische voorgeschiedenis en laboratorium onderzoek. Aan de hand van de uitslagen wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld bestaande uit levensstijl, voedingsadvies en supplement advies. De uitslagen van laboratorium onderzoek worden in een uitslagen gesprek besproken. In de volgende gesprekken zal stapsgewijs op voeding, de werking van bepaalde organen en onderliggende problematiek ingegaan worden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van wetenschappelijk onderzoek en er wordt op individueel niveau geadviseerd.
 • Wat is het verschil tussen een gewone diëtist en een orthomoleculair/darm diëtist?
  Een gewone/reguliere diëtist geeft algemene voedingsadviezen die gebaseerd zijn op de schijf van 5 van het Voedingscentrum. Deze worden samengesteld op basis van de onderzoeken van de Gezondheidsraad waarbij de belangen van de overheid en economie verstrengeld zijn. Er wordt geen gebruik gemaakt van laboratorium onderzoek. Er worden geen specifieke voedingsadviezen gegeven over in te zetten voedingsstoffen bij gezondheidsklachten. Bij een orthomoleculair/darm diëtist wordt er gebruik gemaakt van laboratorium onderzoek om de oorzaak van klachten op te sporen. Er wordt een individueel voedings- en behandeladvies gemaakt op basis van wetenschappelijke inzichten waarbij geen sprake is van belangenverstrengeling.
 • Waarom wordt er gebruik gemaakt van laboratorium onderzoek?
  Vaak lopen mensen al langdurig rond met vage en zelfs ernstig belemmerende klachten. Er zijn al meerdere bezoekjes gebracht aan de huisarts zonder bevredigende oplossing. Er kan van alles aan de hand zijn in een lichaam wat ik vooraf ook niet altijd kan voorspellen of beoordelen aan de hand van een klacht. Laboratoriumonderzoek biedt dan uitkomst. Ik werk met gespecialiseerde laboratoriums gevestigd in Nederland en Duitsland. De gezondheidszorg in Duitsland is velen malen sterker door ontwikkeld ten opzichte van Nederland. Deze laboratoriums bieden daardoor uitgebreidere onderzoeks mogelijkheden. Hierdoor wordt het eenvoudiger om de oorzaak van klachten op te sporen. Bij Juiste Voeding geloven we in een grondige aanpak, waardoor betere resultaten behaald kunnen worden.
 • Waarom worden er supplementen voorgeschreven?
  Bij Juiste Voeding geloven we in de helende werking van voeding. Laat voeding je medicijn zijn en je medicijn je voeding. Maar vaak is je lichaam zo uit balans geraakt door een burn out/stress klachten, door ontstekingen in de darm/gewrichten of door de aanwezigheid van parasieten, dat alleen voeding niet krachtig genoeg is om het probleem grondig op te lossen. Het lichaam heeft een extra duwtje in de goede richting nodig van waaruit het zelfgenezende vermogen weer geactiveerd kan worden. Om deze reden worden er natuurlijke ontstekingsremmers ingezet, natuurlijke middelen om parasieten af te doden of extra vitaminen&mineralen aangevuld om ernstige tekorten op te lossen. De supplementen worden gecombineerd met leefstijl,- en voedingsadviezen. Het is de bedoeling dat er actief aan de gezondheid wordt gewerkt zodat er een gezonde basis wordt gelegd voor de toekomst. Het gebruik van de supplementen en de voedingsadviezen worden geëvalueerd en zonodig bijgesteld, afhankelijk van de vooruitgang van je gezondheidsklachten.
 • Hoe kom ik aan de supplementen?
  Juiste Voeding verkoopt zelf geen supplementen. Juiste voeding maakt een overzichtelijk behandelplan met daarin duidelijk omschreven welke supplementen er gebruikt kunnen worden met merknaam en het juiste gebruik ervan. Het is vervolgens mogelijk de supplementen zelf te bestellen bij de geadviseerde bedrijven/webshops.
 • Wat zijn de kosten van een behandeltraject?
  Bij Juiste Voeding wordt er met een behandeltraject gewerkt. Er wordt altijd vanuit de darm gewerkt omdat hier de basis ligt voor een goede gezondheid. Iedereen met gezondheidsklachten start met het Basis Maag darmen en stress systeem traject. Hieronder kun je meer lezen over de inhoud van dit traject. Basis Maag darmen en stress systeem traject
 • Worden de consulten vergoed door de zorgverzekering?
  Iedereen heeft recht op 3 uur dietetiek vanuit de basis verzekering. Bij sommige verzekeraars is een verwijzing van de huisarts verplicht om in aanmerking te komen voor vergoeding. Check hiervoor je eigen polis. Juiste Voeding beschikt over directe toegankelijkheid. De 3 uur dietetiek vallen onder het eigen risico. Houdt hier rekening mee. De 3 uur dietetiek worden vergoed volgens het geldende uurtarief van een reguliere diëtist. De hoeveelheid die vergoed wordt verschilt per polis en zorgverzekeraar. Het kan dus zijn dat de consulten deels worden vergoed door je verzekering. Houdt hierin rekening met een eigen investering in je gezondheid. Maak zelf een weloverwogen keuze voor een zorgverzekeraar. Een advies tav zorgverzeraars bij een nieuw jaar is helaas niet af te geven. Juiste Voeding werkt contractvrij, hier is heel bewust voor gekozen. Ondervind je problemen met de vergoeding van de consulten geef dan het hieronder genoemde nummer van het kwaliteitsregister door. Als diëtist sta ik kwaliteitsgeregistreerd in het Kwaliteitsregister voor Paramedici onder nummer:79908774789. Geef dit nummer door aan je zorgverzekeraar om voor vergoeding in aanmerking te komen.
 • Is het mogelijk alleen laboratoriumonderzoeken af te nemen zonder verdere begeleiding?
  Juiste Voeding staat voor kwaliteit en dat betekent dat laboratoriumonderzoeken alleen aangevraagd kunnen worden op basis van jouw persoonlijke gezondheidsklachten en in een behandeltraject. Het analyseren en op de juiste wijze interpreteren van de uitslagen is bepalend voor een op maat gemaakt behandelplan en advies. Hier zitten jaren studie in. Omdat ik jou oprecht graag help naar een goede gezondheid is het belangrijk dat de stappen die genomen moeten worden voor een betere gezondheid ook geleidelijk opgevolgd en toegepast worden. Soms is een kleine hertest zinvol om te kijken waar je staat of je lichaam goed aan het herstellen is of dat er nog wat extra's nodig is. Dit kun je simpelweg niet alleen. Alleen uitslagen van laboratoriumonderzoeken ontvangen is weggegooid geld, het draait om de juiste ondersteuning.
 • Wat zijn de kosten voor laboratorium onderzoek?
  Tijdens het kennismakingsgesprek kan aan de hand van je hulpvraag een kostenschatting gegeven worden voor de laboratorium onderzoeken. Na het kennismakingsgesprek ontvang je een offerte voor een behandelovereenkomst met daarin een prijslijst van de meest aangevraagde laboratorium onderzoeken. De soort en hoeveelheid laboratorium onderzoeken is afhankelijk van je gezondheidsklachten en je eigen wensen met betrekking tot de mogelijke onderzoeken.
bottom of page