top of page

Voordelen waarom jij het schooljaar gezond moet gaan starten

Bijgewerkt op: 13 dec. 2019


Nu voor velen een einde is gekomen aan de heerlijke zomervakantie wordt het ook weer tijd om stappen te maken om je lijf weer in shape en een goede conditie te brengen. En dat kan soms knap lastig zijn na zo'n heerlijke vakantie met wellicht lekkernijen zoals stokbroden met kaasjes, hapjes, alcoholconsumpties en een extra ijsje tussendoor. Yum, yum!

Daarom in deze blog 3 voordelen van een gezonde lifestyle die jou kunnen motiveren tot een gezonde start.

Voordeel 1:

Meer energie om je werkdagen vol te houden

Moet jij jezelf uit bed slepen en heb je koffie nodig om de dag door te komen? Dan is er werk aan de winkel! Door gezonder te gaan eten, krijgt je lichaam meer vitaminen en mineralen binnen die ervoor zorgen dat er meer energie in je lichaamscellen wordt aangemaakt. Je lichaamscellen geven jou de energie om je dagelijkse activiteiten uit te voeren. Elke dag worden jouw lichaamscellen opgebouwd uit de voeding die je binnenkrijgt. Elke 3 maanden zijn al jouw lichaamscellen weer vernieuwd. Hoe je vandaag eet, bepaalt dus hoe jouw totale lichaam over 3 maanden functioneert en hoe energiek je je voelt. Voel je je nu moe? Wacht dan niet langer! Start met gezond eten.

Voordeel 2:

Meer energie overhouden voor leuke activiteiten

Hoe fijn is het als je thuis komt van je werk en je niet neer hoeft te ploffen van vermoeidheid op de bank. Dat je de energie in je hebt om te gaan sporten, met je kids te spelen, je tuin op orde te brengen, bij vrienden langs te gaan etc. Zonder dat er een totaal gevoel van uitputting gaande is. Dit bereik je alleen door goed voor jezelf te zorgen. Dat start met een duidelijk ritme. Vaste slaaptijden en gezette eettijden zodat je lijf weer structuur gaat ervaren en voldoende energie kan opbouwen voor de volgende dag.

Voordeel 3:

Voel je mooier en strakker in je vel

Een prachtig kleurtje na je vakantie, heerlijk! Maar toch jammer van die broek of rok die een stuk strakker is gaan zitten. Of die huid die vol met oneffenheden zit. Wil jij stralend op je werk of bij je vrienden verschijnen dan is het belangrijk dat je je lichaam weer even een handje helpt na je vakantie. Met al dat vakantie lekkers heb je een hoop rommel in je lichaam verzameld. Help je lijf daarom al die afvalstoffen op te ruimen. Door het verwijderen van afvalstoffen uit je lijf, krijgt jouw huid ook weer een gezonde glans en komt dat kleurtje nog mooier uit. Daarbij zit die broek of rok ook snel weer een stuk beter waardoor jij ook weer zelfverzekerder voor de dag komt.

Heb jij nog meer motivatie en inspiratie nodig om je gezondheid te verbeteren blijf dan op de hoogte via www.juistevoeding.nl of volg ons via www.facebook.nl/juistevoeding

Geschreven door:

Madeleine Verbon

Orthomoleculair diëtiste en darmdiëtiste

Bij Juiste Voeding

50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page