top of page

Darm- Proof havermout

Bijgewerkt op: 13 dec. 2019


Als je buikpijn hebt, een opgeblazen buik of andere darmklachten kan het een hele zoektocht zijn om zelf te achterhalen wat je beter wel en niet kan eten.

Daarom deel ik graag dit leuke en makkelijke en vooral lekkere recept met jullie die ik onder de categorie darm Proof recepten schaar.

Dit heerlijke glutenvrije en lactose vrije recept is lekker verwarmend en goed vullend voor bij het ontbijt of bij de lunch.

Het is makkelijk klaar te maken en kan ook bewaard worden in de koelkast om dit 1-2 dagen later af te bakken in de oven voor een lekkere crunchy bite.

En dan nu wat heb je nodig? en hoe maak je het?

Ingrediënten:

- 25 gram havervlokken

- 100 ml water

- 2 medjoul dadels

- 15 gram amandelen

- handje blauwe bessen

- 1 halve tot 1 theelepel kaneel

Bereidingswijze:

1. Doe 100 ml water in een steelpan en voeg hieraan 25 gram havervlokken toe.

2. Laat het geheel pruttelen op zacht vuur totdat de havermout met het water bindt.

3. Roer regelmatig in de pan om te voorkomen dat het geheel blijft plakken aan de bodem.

4. Vermaal in een keukenmachine de dadels (haal de pit eruit) en de amandelen.

5. Voeg de dadels en de amandelen toe aan het geheel en roer goed door.

6. Breng de havermout op smaak met een halve of 1 theelepel kaneel (I love kaneel dus ik gebruik 1 theelepel).

7. Serveer in een schaaltje met een hand blauwe bessen, roer deze er eventueel doorheen.

Eet smakelijk!

394 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page