top of page

Recept: Smakelijke walnoot-dadel bonbons

Bijgewerkt op: 13 dec. 2019


Dit makkelijke en lekkere recept levert prachtige voedingsstoffen op. Zo bevat dit recept onder andere eiwitten en voedingsvezels tegen het hongergevoel. Magnesium (anti stress mineraal), ijzer (voor meer energie) en kalium voor je hart- en bloedvaten.

Ingrediënten:

50 gram gedroogde dadels

100 gram ongezouten en ongebrande walnoten

cacaopoeder

Bereidingswijze:

  1. Weeg de ingrediënten af op een keukenweegschaal.

  2. Vermaal eerst de walnoten in een keukenmachine. Doe ze in een apart bakje en vermaal vervolgens de dadels in de keukenmachine.

  3. Wanneer je geen keukenmachine hebt kun je de dadels heel fijn snijden en de walnoten fijnhakken.

  4. Meng vervolgens de ingrediënten door elkaar heen.

  5. Doe een klein beetje cacaopoeder op een schoteltje.

  6. Maak je handen een beetje vochtig met water.

  7. Maak vervolgens +/- 7 mooie balletjes van de walnoten en dadels.

  8. Rol de balletjes door de cacaopoeder.

  9. Je kunt de walnoot-dadel bonbons in een bakje bewaren in de koelkast.

Eet smakelijk!

Ps. Eet niet alle bonbons in je eentje op. Ik weet het ze zijn lekker. Deel ze met je vrienden en familie ;-)

175 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page