top of page

De onverklaarbare jeuk en darmklachten zijn verdwenen!

Bijgewerkt op: 13 dec. 2019


Omdat ik geregeld de vraag krijg wat mijn werk precies inhoudt, heb ik besloten om door middel van succes story's een kijkje te geven in hoe ik mijn klanten op weg help naar een gezondere versie van zichzelf.

Begin januari verscheen een alleraardigste man van 65 jaar met de volgende klachten:

- Zwaar en vol gevoel na het eten, eten opboeren en veel gasvorming

- Schrijnend gevoel in de maag

- Onverklaarbare jeuk en huiduitslag

- Darmklachten in de vorm van stekende buikpijn en krampen, drogere ontlasting

Vooral de jeuk klachten waren om gek van te worden. Dit beïnvloedde zijn hele dag maar ook zijn nachtrust leed er onder. Meneer had moeite om zich goed te kunnen ontspannen omdat de jeuk zo overheerste. Hij kon bepaalde plekken van zijn huid letterlijk openkrabben omdat het zo irriteerde.

In het verleden was er sprake geweest van een leverontsteking waarvoor hij met reguliere medicijnen zoals prednison en azathioprine was behandeld. Sindsdien waren zijn klachten ontstaan. Hij liep er dus al 5 jaar mee te tobben! Deze man rookte niet, gebruikte nauwelijks alcohol en had een standaard eetpatroon van Hollandse pot. Hij kreeg ook steeds meer klachten na sporten, hij merkte dat er een moeizaam herstel was na sportactiviteiten. Een man die volop tuiniert en geniet van de frisse buitenlucht.

Meermaals was meneer naar de huisarts geweest om te achterhalen wat hij aan deze klachten kon doen maar hier kwam geen oplossing uit naar voren. Vaak worden er dan hormoonzalven voorgeschreven maar het daadwerkelijke probleem is daar niet mee opgelost.

Bij dit soort klachten ga ik grondig te werk. Ik vraag een eetdagboek bij te houden, ga op alle klachten in en ik adviseer laboratorium onderzoek. Deze man wilde zo graag van zijn klachten af dat hij aan alles mee wilde werken.

We hebben gekozen voor een uitgebreid ontlasting onderzoek en hier kwamen al de nodige knelpunten en voor mij verbeterpunten uit naar voren.

Op basis van de uitkomsten van het ontlastingsonderzoek heb ik een uitgebreid voedingsadvies, een leefstijl advies en een aantal supplementen geadviseerd.

Meneer is er gelijk mee aan de slag gegaan. Na 6 weken hadden we een telefonische evaluatie afspraak en meneer gaf gelijk aan dat het uitstekend met hem ging, hij wilde de begeleiding eigenlijk wel afronden. We hebben samen zijn klachten nogmaals doorlopen en besproken wat voeding en de supplementen voor verbetering hadden gegeven. Hij voelde zich weer herboren en merkte daardoor ook dat zijn herstel en energie na het sporten aan het verbeteren waren. Nog steeds ziet hij per week verschil in hoe hij zich voelt.

Meneer was zeer dankbaar en stiekem ben ik dan ook altijd zielsgelukkig dat ik deze meneer van zijn klachten af heb kunnen helpen, daar doe ik het uiteindelijk ook voor!

Uiteraard gaat het niet bij iedereen zo snel en soms is aanvullend onderzoek nodig. En de eigen inzet en motivatie tot verbetering speelt hierin ook een zeer belangrijke rol in het genezingsproces. Deze meneer kan in ieder geval weer fluitend de toekomst tegemoet.

Geschreven door:

Madeleine Verbon

Orthomoleculair diëtist bij Juiste Voeding

1.866 weergaven0 opmerkingen

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page