top of page

5 voedingsmiddelen die stress verlagen

Bijgewerkt op: 13 dec. 2019


Wie heeft er in de drukte van alle dag geen last van stress? Ik moet eerlijk gezegd de eerste persoon nog tegenkomen...

Stress kan voorkomen in vele vormen. Stress voor een examen, voor een (nieuwe) baan, in de supermarkt, in de file, voor een date, maar ook bij koorts, ziekte een spannende film of in de rij voor een attractie maakt je lichaam stress aan.

Wanneer je lichaam stress ervaart, verbruikt het veel magnesium. Magnesium wordt ook wel het anti stress mineraal genoemd. Magnesium is nodig voor meer dan 300 verschillende lichaamsprocessen. Stress is een grote magnesium slurper. Het is dus ook niet zo vreemd dat bij veel mensen de behoefte aan magnesium vergroot is.

Naarmate je ouder wordt ontstaat er gemakkelijk een magnesiumtekort doordat de opname van magnesium uit de voeding verminderd en de uitscheiding van magnesium vergroot wordt. Ook langdurig gebruik van maagzuurremmers kan leiden tot een magnesiumtekort. Ook ontwikkel je makkelijker een magnesiumtekort wanneer je veel calcium binnenkrijgt uit zuivel. Wanneer je te weinig magnesium binnenkrijgt wordt het moeilijker om stress te handelen in je leven. En kun je allerlei klachten ontwikkelen en last krijgen van vroegtijdige veroudering.

Kortom werk aan de winkel ;-) Laat voeding je medicijn zijn en je medicijn je voeding!

Daarom voor jullie 5 voedingsmiddelen die rijk zijn aan magnesium en waarvan het belangrijk is dat je deze geregeld op je menu hebt staan.

1. Amandelen

2. Groene bladgroenten

3. Zonnebloempitten

4. Paranoten

5. Pompoenpitten

Geniet van deze heerlijke producten!

Als je dit artikel interessant vindt, help deze dan verspreiden. Anderen zullen je dankbaar zijn.

197 weergaven0 opmerkingen
bottom of page